Problem with Leica Lumix 45mm F2.8 Marco lens and Olympus OMD1 mk3

Alan_N

Mu-43 Regular
Joined
Jan 22, 2011
Messages
113
Location
Yorkshire UK
Real Name
Alan
When I up load photos in to Lightroom taken with my macro lens taken with my OMD 1 mk3 and go into Lightroom and into the develop module the built-in lens profile is not applied. I have other lumix lens and when I have use them on the camera they have been fine and the built-in lens profile has been appiled and automatically just comes up with built-in lens profile applied. But with my marco lens it does not happen I just get the message unable to locate a matching profile automatically when I tick enable lens profile box. I am sure that it was fine at first when I used the camera and lens back in June when I got the camera, so don't know a Lightroom update that caused the problem. Going back through my catalgoue of all photos taken with the lens come up the same. I have a Lumix G80 and that is fine the lens profiles are automatically applied when in the develop module with macro lens.
All firmware on lens and body is the current verison, I have checked on the Panasonic and Olympus web sites looking at lens compatabilty and can not see anything saying there should be any issues. Lightroom is also up to date.

Has anyone else come across this issue or have any ideas how to sort it.

Thanks
 

Latest posts

Links on this page may be to our affiliates. Sales through affiliate links may benefit this site.
Mu-43 is a fan site and not associated with Olympus, Panasonic, or other manufacturers mentioned on this site.
Forum post reactions by Twemoji: https://github.com/twitter/twemoji
Forum GIFs powered by GIPHY: https://giphy.com/
Copyright © Amin Forums, LLC
Top Bottom