Problem uploading to Vimeo

Discussion in 'Video to Share' started by isabel95, Oct 15, 2011.

  1. isabel95

    isabel95 Mu-43 Top Veteran

    I've never encountered this before.

    I keep getting failures.

    My upload speed is a bit slow tonight - only 1 mbps - could that be it?

    Normally it's about 1.8 mbps.

    Anyone else having problems?

    Isabel
     
  2. Bokeaji

    Bokeaji Gonzo's Dad O.*

    Aug 6, 2011
    Austin, TX
    Me be it's Vimeo, not u?
    Try uploading elsewhere as a test

    - Eliot
     
  3. M4/3

    M4/3 Mu-43 Top Veteran

    713
    Sep 24, 2011
    Try posting your question on the Vimeo's own forum. I had uploading problems myself in the past, but I forgot what solutions Vimeo provided to solve the problem.

    Isabel, your video looks very clear and sharp and I assume it was a AVCHD file taken with your Panasonic GH2? If so, I was wondering what procedures do you had to follow before uploading the AVCHD video to Vimeo? Can Vimeo handle AVCHD straight out of the camera or do you need to convert it to some other video format first in order to make it compatible with Vimeo? Thanks
     
  4. isabel95

    isabel95 Mu-43 Top Veteran

    I used Sony Vegas Movie Studio HD Platinum 10

    I render to Sony AVC (mp4) 1980 x 1020 - 25p Optimized for Web.
    I've tried changed the 25 to 24 and the clip will not render.

    The program reads AVCHD straight out of the camera.

    I upload the resultant mp4 to Vimeo - which I hope will work for me tomorrow! I know my internet connection is very pokey right now.

    Isabel

     
  5. isabel95

    isabel95 Mu-43 Top Veteran

    It WAS Vimeo...

    Uploaded to YouTube with no problem.