Panasonic 25 mm & rattlesnaking noise

chipbutty

Mu-43 Top Veteran
Joined
Nov 18, 2012
Messages
608
Location
Sheffield, Yorkshire, England.
Real Name
Rob
The funny things is my X100 does it all the time but I just don't hear it as much as the PL25 because the aperture blades are much quieter. What is odd with the PL25 is how unpredictable it seems to be.
 

SojiOkita

Mu-43 All-Pro
Joined
Feb 23, 2014
Messages
1,342
Location
France
One year later (and thousands of photos with this lens), never heard rattlesnaking noise on this lens, after turning off flicker reduction.
So thanks again for the tip!
 

zensu

Mu-43 All-Pro
Joined
Aug 8, 2012
Messages
1,258
Location
Alabama USA
Real Name
Bobby
One year later (and thousands of photos with this lens), never heard rattlesnaking noise on this lens, after turning off flicker reduction.
So thanks again for the tip!
Same here with my P/L 25mm F1.4 mounted on EM5. Once I changed Flicker Reduction I never heard the rattlesnaking noise again.
 

Vivalo

Olympus loser
Joined
Nov 16, 2010
Messages
1,372
Same here with my P/L 25mm F1.4 mounted on EM5. Once I changed Flicker Reduction I never heard the rattlesnaking noise again.
Do we have that option on E-M5, or do you mean E-P5? BTW, PL25 makes that rattlesnaking on my GM1 occasionally. But far less than on the E-M5.
 

zensu

Mu-43 All-Pro
Joined
Aug 8, 2012
Messages
1,258
Location
Alabama USA
Real Name
Bobby
Do we have that option on E-M5, or do you mean E-P5? BTW, PL25 makes that rattlesnaking on my GM1 occasionally. But far less than on the E-M5.
I'm sorry I sold my 25mm before I got my EP5, so I don't know if that lens needed a special setting on the EP5. :( It was the EM5 that req'd. Flicker Reduction.
 

mernar

New to Mu-43
Joined
Aug 19, 2019
Messages
1
Location
İstanbul/TURKEY
Real Name
Mert
Recently purchased the PL 25mm f/1.4, my camera body is Oly EM-5. Lens is making classic rattle snake noise. Is there a way to fix that noise on EM-5 bodies? Read about flicker reduction on custom menu, chosing the 'off' setting helps. EM-5 doesn't have that option or maybe i couldn't manage to find it. Is there another way solve the problem? Thanks..
 

Latest posts

Links on this page may be to our affiliates. Sales through affiliate links may benefit this site.
Mu-43 is a fan site and not associated with Olympus, Panasonic, or other manufacturers mentioned on this site.
Forum post reactions by Twemoji: https://github.com/twitter/twemoji
Copyright © 2009-2019 Amin Forums, LLC
Top Bottom