Om-d Em-5 problem in manual mode with 2 dials ???

Discussion in 'Olympus Cameras' started by PantelisMor, Nov 30, 2013.

  1. PantelisMor

    PantelisMor Mu-43 Veteran

    282
    Jan 14, 2013
    Hi ..

    In last days i try to use my Oly in manual mode. I have a problem with 2 dials. The problem is that the dial (Left Dial) which change the shutter speed, it doesn't change it. The Right dial change aparture. I change from dial function these values. The only thing i achieve is to change with Left dial the aparture and the Right Dial doesn't do anything..

    Plz help meeeeeee
     
  2. Hudsonhites

    Hudsonhites Mu-43 Regular

    82
    Jul 14, 2011
    NYC
    On my EM-5 I'm able to changed the functionality of the dials from shutter to aperture both dials will work either function.

    You might want to double check in the menus that they are set correctly.

    Go to

    Menu

    Detailed camera options

    Button / Dial

    Dial Function

    M for manual mode.

    Then select preference

    I just thought of one more thing the dial without the shutter release has a issue with the glue that holds it on failing. When this happens the cap will spin without changing the shutter speed. This happened to me and the cap eventually fell off. If you do a search on this site for EM-5 dial falling off you see quite a bit of discussion on the topic
     
  3. Clint

    Clint Mu-43 All-Pro

    Apr 22, 2013
    San Diego area, CA
    Clint
    If you have selected any of the scene modes they may overide manual changes.