Olympus Updater not working

Discussion in 'Olympus Cameras' started by phl0wtography, Oct 30, 2013.

  1. phl0wtography

    phl0wtography Mu-43 Veteran

    227
    Apr 15, 2011
    Hi, I finally got the 25mm/1.4 today, and wanted to update my E-M5 and the lens. Unfortunately the software seems stuck at "Connecting to server" and returns an error saying it cannot connect. My internet is working fine though.
    I tried to
    turn on and off windows7 firewall
    tried it on my MacBook Pro running Maverick, tried over my phones 3G connection acting as a hotspot for my laptop
    tried to plug the PC directly into the modem same with MBP
    rebooted PC
    ran some critical Windows updates.
    I have administration rights on both the windows PC and the MacBook.
    Nothing helped, neither Viewer 3 1.1 nor Camera Updater are able to connect to Oly's servers it seems.
    Are they maybe down/ clogged right now?
     
  2. Sammyboy

    Sammyboy m43 Pro

    Oct 26, 2010
    Steeler Country
    The NSA is gathering information, just be patient and wait your turn.:smile:
     
  3. phl0wtography

    phl0wtography Mu-43 Veteran

    227
    Apr 15, 2011
    You are right. First try today in the morning let me update. Weird
    Anyway, seems that those servers really are under a heavy load sometimes.
     
  4. I don't think there has been a firmware update for PL25 (H-X025) since release...
     
  5. phl0wtography

    phl0wtography Mu-43 Veteran

    227
    Apr 15, 2011
    No, there is not. I thought there was what with rattlesnaking and all. I updated the body to 1.7 though. Somehow missed that
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.