Need Help (tips) - Epl1 & Lumix 20mm 1.7

Discussion in 'Olympus Cameras' started by broncophil, May 29, 2010.

  1. broncophil

    broncophil Mu-43 Veteran

    242
    May 23, 2010
    Ok.

    My wife would never ever take the Rebel Xsi to any of our kids functions cause it was too big.

    I was happy with the Xsi with the 50mm 1.8 combo.

    I sold the Xsi and 50mm combo, and recently purchased a Epl1 - I LOVE IT - Except the indoor lowlight performance with or without flash (bounce flash works great sometimes)

    So after much reading on A m a z o n, MU-43, and DPR, I purchased the Panasonice 20mm 1.7.

    After playing with it for much of the evening, I'm not terribly impressed..
    (all indoor shots with low to medium lighting)

    Is there something I am doing wrong?

    I am a rookie, so it is in AUTO, but even so, I was hoping for sharper images, even my One Year old, barely moving is not sharp..

    Any tips..

    Thanks.
     
  2. bilzmale

    bilzmale Mu-43 All-Pro

    Are you using flash or relying on the f/1.7 aperture to get the shots? Check the exif and see what shutter speeds are being used in auto. My guess is the shutter speed is too long and you are getting some movement blur.

    Is Image Stabilization on?

    If you post an example with the exif data we can better advise.
     
  3. blackSP

    blackSP Mu-43 Regular

    54
    Apr 9, 2010
    Amsterdam
    Need more info...

    You are not impressed.
    By what?

    Are the shots blurred?
    Grainy?
    Dark?
    Lack dynamics?
     
  4. PeterB666

    PeterB666 Mu-43 Top Veteran Charter Member

    780
    Jan 14, 2010
    Tura Beach, Australia
    Real Name:
    Peter
    You might like to post some photos and describe in more specific details what you consider wrong with the images.