LX100 and RF-603's

Discussion in 'Panasonic Cameras' started by DekHog, Aug 22, 2015.

  1. DekHog

    DekHog Mu-43 Top Veteran

    579
    May 3, 2011
    Scotland
    RF-603's seem quite topical on here at the moment!

    Does anyone know if the hotshoe on the LX100 is a totally different size than standard, as my RF-603's only slide about a third of the way into it then come to an abrupt and very firm halt?

    I did try a little bit of forward pressure but didn't want to push too hard...... bit of a bummer if they don't actually fit.

    I ended up using the LX100 flash and the off camera flashes in S1 mode which worked fine.....
     
  2. DekHog

    DekHog Mu-43 Top Veteran

    579
    May 3, 2011
    Scotland
    Ah, it's ok. I just went back to it and used brute strength and ignorance and it snapped into place and works fine....... Tight fit!!
     
    Last edited: Aug 23, 2015
  3. Engawa

    Engawa Mu-43 Regular

    45
    May 23, 2014
    I'm glad to hear it fit!
    Out of curiosity, what's the max sync speed you can get with that combo?
     
  4. DekHog

    DekHog Mu-43 Top Veteran

    579
    May 3, 2011
    Scotland
    I just had it set manually to 1/250th (force of habit!) but will do a couple of tests today and let you know....... :)
     
  5. DekHog

    DekHog Mu-43 Top Veteran

    579
    May 3, 2011
    Scotland
    LX100 with RF-603 and YN-560 III

    100% success at 1/800th. Only about a 40% success rate (black frames) at 1/1000th. Flash doesn't trigger using electronic shutter, but I think this is by design......
     
  6. Engawa

    Engawa Mu-43 Regular

    45
    May 23, 2014
    Thanks for testing it and reporting the results!