Lightroom - cant see thumbnails on card.

e.besana

Mu-43 Regular
Joined
Apr 16, 2010
Messages
59
Location
Tarrytown, NY
Hi all,

Not a m43 question but I'm confident that someone here will have the answer!

I'm having trouble with Lightroom/Camera. When I plug my Canon T1i into my computer and open Lightroom to import images, I can't see the thumbnails of the images on the card. All I see are the filenames. This problem occurs when I shoot RAW, RAW+JPEG, or JPEG. It seems to be camera specific because I don't have this problem with my other cameras.

Once the files have been imported and copied I don't have any thumbnail issues but I'd like to select the images before I import.

Thanks -EB
 

e.besana

Mu-43 Regular
Joined
Apr 16, 2010
Messages
59
Location
Tarrytown, NY
Hey Streetshooter,
Yeah I tried that thinking there might be problem with the card. I see the thumbnails just fine when I plug the card into a card reader or put the files on the desktop.

Do you recommend not importing directly from the camera?
Thanks -EB
 

Streetshooter

Administrator Emeritus
Joined
Dec 15, 2009
Messages
5,138
Location
Phila, Pa USA
EB.... Yes use a card reader always
Open a folder on the desktop, name it raw...
Transfer the files from the card to this folder....
Import to LR from this folder....
 
Links on this page may be to our affiliates. Sales through affiliate links may benefit this site.
Mu-43 is a fan site and not associated with Olympus, Panasonic, or other manufacturers mentioned on this site.
Forum post reactions by Twemoji: https://github.com/twitter/twemoji
Copyright © 2009-2019 Amin Forums, LLC
Top Bottom