How to properly use the 35mm 1.7 CCTV Lens?

Discussion in 'Olympus Cameras' started by kyphotoguy, Oct 21, 2012.

  1. kyphotoguy

    kyphotoguy Mu-43 Regular

    Oct 2, 2012
    Mine just arrived and I put it on my EMP1 and can focus on near objects?

    Is there any good guides on what settings I need when using this lens?
  2. kyphotoguy

    kyphotoguy Mu-43 Regular

    Oct 2, 2012
    I can't get the lens to focus beyond a few feet?
  3. sueifong

    sueifong Mu-43 Regular

    Aug 22, 2012
    I have a cctv 35mm f1.7 lens as well but mine works fine. I noticed that you have a macro ring (which I don't), maybe you should take that off. Just a thought.
  4. dnightingale

    dnightingale Mu-43 Regular

    Oct 12, 2012
    Sydney, Australia
    Real Name:
    I also think it sounds like you may be using the macro rings. I have the same lens, and it works fine without the macro rings. Using the macro rings, i can only focus a metre or so.

    I will add however, that i do have issues with the adaptor ring. My adaptor seems to work ok on my GX1 and GF3, though not on any of my Oly bodies.
  5. Mikefellh

    Mikefellh Mu-43 Top Veteran

    Jun 7, 2012
    Toronto, Canada
    Need more info to go on to diagnose the issue.
  6. Crdome

    Crdome Mu-43 Hall of Famer

    Sep 11, 2011
    West Central Indiana
    Real Name:
    The most recent C mount to m4/3 had a macro tub attached to it. The inside of the recessed portion where the screw mount is located should be absolutely flat. if there is something protruding up above the flat space it is an extension tube. I couldnt remove mime by hand. The merchant told me to mount it to the camera to unscrew the extension tube. Good luck.

    Here are photos the first is without extension, the second with.

    [​IMG] [​IMG]
  7. kyphotoguy

    kyphotoguy Mu-43 Regular

    Oct 2, 2012
    Thank you all!!!

    Yeah, that was it. Been having great experimenting.