Horizon level off on EM1

Discussion in 'Olympus Cameras' started by lightmonkey, Apr 17, 2014.

  1. lightmonkey

    lightmonkey Mu-43 Veteran

    480
    Dec 22, 2013
    never really used it on this cam or any other cam, but decided to toggle it on for curiosity and thought it was a little off compared to intuition... checked it on level surfaces or composed against buildings lines and etc and have to say its a good 2-3 bars off level.

    not a big deal - wont send it for calibration - just curious if anyone else has the same thing?
     
  2. OzRay

    OzRay Mu-43 Legend

    Jan 29, 2010
    South Gippsland, Australia
    Ray, not Oz
    I think that you need to check it against a spirit level to be absolutely certain that it's off.
     
  3. flash

    flash Mu-43 Hall of Famer

    Apr 29, 2010
    1 hour from Sydney Australia.
    Gordon
    It can be reset/recalibrated in the menus.

    Gordon
     
  4. lightmonkey

    lightmonkey Mu-43 Veteran

    480
    Dec 22, 2013
    ah ha! theres an option for (almost) everything :D
     
  5. OzRay

    OzRay Mu-43 Legend

    Jan 29, 2010
    South Gippsland, Australia
    Ray, not Oz
    I just checked mine against a spirit level on my tripod and it was spot on.
     
  6. Growltiger

    Growltiger Mu-43 Top Veteran

    649
    Mar 26, 2014
    UK
    Mine was a little off when I bought it. I reset it with the camera on a level surface and it has been perfect ever since.
     
  7. beameup

    beameup Mu-43 Regular

    104
    Oct 23, 2013
    Mine was off when I received it, so I calibrated it (hot-shoe level, 2 on the tripod/head).