1. Reminder: Please use our affiliate links for holiday shopping!

Help...Mark II Won't Update

Discussion in 'Olympus Cameras' started by Tom W, Apr 22, 2015.

  1. Tom W

    Tom W New to Mu-43

    8
    Apr 16, 2015
    Tom Ward
    I'm trying to update my new Mark II using Olympus Updater 1.2 and after hooking up the USB cable I the LCD screen shows USB Settings: Storage, MTP, a symbol with camera to screen, Print, and Exit.

    I click next on the updater and it says, "unable to detect camera."

    It knows the camera is connected because the USB screen comes up when I connect the cable.

    Any Ideas?
     
  2. maritan

    maritan Mu-43 Veteran

    388
    Oct 30, 2014
    You have to choose storage on your camera. Did you do that?
     
  3. Tom W

    Tom W New to Mu-43

    8
    Apr 16, 2015
    Tom Ward
    That looks like it. It was on storage, but I didn't hit "OK." Thanks so much.

    It's moving awful slow. It says 4,000 minutes remaining.
     
    • Like Like x 1
  4. Armanius

    Armanius Mu-43 All-Pro

    Feb 23, 2010
    Houston
    Muttley
    Good luck mate.
     
    • Like Like x 1
  5. Tom W

    Tom W New to Mu-43

    8
    Apr 16, 2015
    Tom Ward
    A little patience helps. Right after I posted about the 4,000 minutes, it changed to 4 minutes and finished up.
     
    • Like Like x 2
  6. gryphon1911

    gryphon1911 Mu-43 Hall of Famer

    Mar 13, 2014
    Central Ohio, USA
    Andrew
    Lol. That happens a lot at the very beginning of a lot of downloads from servers. Once it has a chance to throttle up, the download times are a lot more reasonable/accurate.