GX85 EVF problem

Joined
Dec 10, 2020
Messages
64
Location
Ottawa, Ontario, Canada
Real Name
Karen
I have a 7 month old GX85 with a strange white feather like slash mark in the EVF that just started today. I don't see it in my photos or on the screen, just in the EVF. I cleaned the EVF with a cloth but that didn't make any difference. Can there be a bit of dust somewhere causing the problem? Has anyone seen this before?
Here is picture that I took with my phone through the EVF. You can see the white slash mark on the left hand side of the EVF. It is mostly on the black frame to the left of the image but it also can be seen running into the image at the top of the screen.
Any advice is appreciated.
Thanks
Karen

IMG_1786 3.jpg
 

ABFoz

Mu-43 Regular
Joined
Jan 27, 2021
Messages
71
Location
Tamaki Makaurau, Aotearoa
Real Name
No estoy listo para esto todavía.
Hi Karen, it looks like a broken LCD screen. You may want to have that inspected as the patterns similar to when a laptop's LCD screen breaks. Cheers.
 
Joined
Dec 10, 2020
Messages
64
Location
Ottawa, Ontario, Canada
Real Name
Karen
Similar issue
https://www.mu-43.com/threads/evf-bad.103518/
Panasonic fixed it (replaced EVF). Perfect since then.

Wow, that is exactly the same issue. I searched high and low for someone with the problem and couldn't find anything. Thanks for bringing it to my attention. I sent my camera off yesterday. My only complaint is that, here is Canada, it was about $30 shipping to send it back, once I bought the proper insurance. I thought Panasonic would provide return shipping since it is a defective product but that wasn't the case.
 

Latest posts

Links on this page may be to our affiliates. Sales through affiliate links may benefit this site.
Mu-43 is a fan site and not associated with Olympus, Panasonic, or other manufacturers mentioned on this site.
Forum post reactions by Twemoji: https://github.com/twitter/twemoji
Forum GIFs powered by GIPHY: https://giphy.com/
Copyright © Amin Forums, LLC
Top Bottom