GX8 Firmware

Discussion in 'Panasonic Cameras' started by Bond6, Feb 11, 2016.

  1. Bond6

    Bond6 Mu-43 Regular

    28
    Dec 1, 2015
    hi

    I use DXO to process my raw files and since the firmware update to body on 2/2 it seems to have messed up the metadata for lenses. When I open DXO it no longer recognises the body lens combo. Anyone else experienced this or have a workaround?
     
  2. budeny

    budeny Mu-43 All-Pro

    Mar 4, 2014
    Boulder, CO
  3. tkbslc

    tkbslc Mu-43 Hall of Famer

    Does it show up in other programs? Just curious if it is an issue with the camera not recording the data or if it is just with the DXO software not being able to read it.
     
    • Like Like x 1
  4. Bond6

    Bond6 Mu-43 Regular

    28
    Dec 1, 2015
    That is worth a try and see. Thanks
     
    • Like Like x 1
  5. Bond6

    Bond6 Mu-43 Regular

    28
    Dec 1, 2015
    Yes it's the same problem in LR.
     
  6. tkbslc

    tkbslc Mu-43 Hall of Famer

    That is bizarre. What about the JPEGs? Same with all lenses?
     
  7. Bond6

    Bond6 Mu-43 Regular

    28
    Dec 1, 2015
    Don't know about Jpegs. I only use RAW files. Agree it's a bit odd. I have emailed Panasonic.
     
  8. tkbslc

    tkbslc Mu-43 Hall of Famer

    I'm sure you could try JPEG just this once for troubleshooting... :)

    Good call on opening a support dialogue with Panasonic. That's probably the next step.
     
  9. Bond6

    Bond6 Mu-43 Regular

    28
    Dec 1, 2015
    No probs I am out at the moment but will have a look later
     
  10. bahamot

    bahamot Mu-43 Regular

    171
    Dec 4, 2015
    I don't problem with LR and newest firmware...
     
  11. Repp

    Repp Mu-43 Top Veteran

    501
    Jan 27, 2011
    Oak Harbor, WA
    No issues with LR CC and the most up to date body/lens firmware for me either. The only lens I have ever needed to enter manually is the Samyang 7.5FE.
     
  12. yoshi234

    yoshi234 Mu-43 Regular

    52
    Nov 20, 2010
    West Hollywood
    No issues here either using LR CC and any mu43 lens w/ GX8.

    Are you having issues with a particular lens or any mu43 lens?
     
  13. Bond6

    Bond6 Mu-43 Regular

    28
    Dec 1, 2015
    Any. I have LR5 so that may explain that and using a dng
     
  14. Bond6

    Bond6 Mu-43 Regular

    28
    Dec 1, 2015
    Same problem with Lightroom CC and exporting to DXO. I have contacted Panasonic and DXO. Will report back
     
  15. Bond6

    Bond6 Mu-43 Regular

    28
    Dec 1, 2015
    Apparently a problem with DXO which will be sorted in the next update
     
  16. bahamot

    bahamot Mu-43 Regular

    171
    Dec 4, 2015
    Fix with update on the camera firmware or on the DXO?
     
  17. Bond6

    Bond6 Mu-43 Regular

    28
    Dec 1, 2015
    On DXO.