GX7 with DMW-FL360L flash not firing

Discussion in 'Panasonic Cameras' started by ToxMox, Oct 5, 2013.

  1. ToxMox

    ToxMox Mu-43 Rookie

    23
    Oct 9, 2012
    Anyone else have a GX7 working with the FL360L flash? I hook it up to the hotshoe and the camera and flash seem to be talking to each other but when I take a photo the flash never fires.

    Anyone have ideas? It works fine on my GH3.
     
  2. biomed

    biomed Mu-43 Hall of Famer

    Aug 22, 2013
    Seattle area
    Mike
    Is the electronic shutter turned off?

    Mike
     
  3. gochugogi

    gochugogi Mu-43 Veteran

    Are you in an auto mode that decides if flash is needed or not? Threw me for a loop a few times until I set it to forced flash.
     
  4. ToxMox

    ToxMox Mu-43 Rookie

    23
    Oct 9, 2012
    Yup turned off. Even reset all camera settings to default.

    Nope tried forced flash on manual even.

    If I turn on Wireless Flash it will fire so it isn't a hardware problem. I think it could be a firmware bug. I am running 1.1

    Anyone have this working with the latest GX7 firmware?

    Is there a way for me to install the original 1.0 stock firmware and test with that?
     
  5. biomed

    biomed Mu-43 Hall of Famer

    Aug 22, 2013
    Seattle area
    Mike
    My camera has firmware version 1.0 and there is not an issue with the operation with the DMW-FL360. I just went through all of flash settings without any problems. You might save a bit of time by contacting Panasonic support.

    Mike
     
  6. Kshiz

    Kshiz Mu-43 Regular

    62
    Apr 8, 2011
    Try wiggle it so it sits well with the hotshoe. My Oly FL600R wasn't firing at first so I pushed it a bit and its all good now. It's awkward to lock it because of the eye piece so sometimes it may come unseated when locking.
     
  7. ToxMox

    ToxMox Mu-43 Rookie

    23
    Oct 9, 2012
    Just to update. Something was wrong with my GX7. Got a replacement this week from amazon and my flash works great now :)