firmware update problem

rmazzi

New to Mu-43
Joined
Jan 23, 2010
Messages
5
i am trying to download the new firmware update and the screen says NG anyone know where i can get help?
 

BBW

Super Moderator Emeritus
Joined
Jan 13, 2010
Messages
6,229
Location
Near "Playland" outside of NYC, NY, USA
I'm not sure what "NG" means. If you've followed all the directions (I did find it helpful to read this thread Pen firmware update before I began, so I had some idea of what to expect) and know you've done everything correctly, then I think you should call Olympus's customer service people or contact them in whatever way is best for you.

In the meantime, perhaps someone else more knowledgeable than I will be able to give you a hand.

It worked for me, though at first I wasn't clear that I had to chose "storage" on the camera to get it to do its thing...so it took me two tries to get it to work, but then all worked out fine. I just connected it via the cord to my MacBook Pro and everything worked out fine.

Please let us know what happens, rmazzi. I'll keep my fingers crossed for you!
 

bilzmale

Mu-43 All-Pro
Joined
Mar 2, 2010
Messages
1,743
Location
Perth, Western Australia
A neat trick with the E-P2 ( and possibly its siblings) is that when you plug in the usb cord the camera switches on automatically. I also set the USB options in the menu to Storage instead of Auto and then you are instantly ready to connect either to the Updater or to your image downloader of choice.

Just a thought - I'm using a powered USB hub - it may be relevant if it doesn't work for you.
 

FaradayCage

Mu-43 Regular
Joined
Apr 22, 2010
Messages
62
It worked for me, though at first I wasn't clear that I had to chose "storage" on the camera to get it to do its thing...so it took me two tries to get it to work, but then all worked out fine. I just connected it via the cord to my MacBook Pro and everything worked out fine.

Please let us know what happens, rmazzi. I'll keep my fingers crossed for you!
I can confirm this. The updater is a little vague about the USB setting, but on the E-PL1 when you plug it in via USB it automatically starts, and the choice you want is "storage." It took nearly ten minutes, but half of that was downloading. If you have a very fast internet connection it could be quicker.
 

keikei07

Mu-43 Rookie
Joined
Apr 28, 2010
Messages
10
I have just updated the firmware for my e-pl1, but the screen only shows new update v1.1 for the body, not the lens, is that true?
 
Links on this page may be to our affiliates. Sales through affiliate links may benefit this site.
Mu-43 is a fan site and not associated with Olympus, Panasonic, or other manufacturers mentioned on this site.
Forum post reactions by Twemoji: https://github.com/twitter/twemoji
Copyright © 2009-2019 Amin Forums, LLC
Top Bottom