1. Reminder: Please use our affiliate links for holiday shopping!

EM10 rattling noise

Discussion in 'Olympus Cameras' started by correos.e, Apr 12, 2014.

  1. correos.e

    correos.e Mu-43 Regular

    46
    Jan 25, 2012
    hi everyone, i took my om-d em10 out today for the first time and i noticed something strange. if i shake the camera, it makes a noise like something mechanical is loose inside. it doesnt do that when the camera is on. i gudess it's the image stabilization system, but neither my epm1 nor my em5 did such a noise.
    could someone please shake his/her em10 (gently!) and report back here?
    ikm starting to suspect that the first batch of em10 had quality issues (please see other posts about lenses not fitting well in the bayonnet mount) and this is why we're seeing the low stocks now. or may be i'm being paranoid :)
    thanks!
     
  2. Ross the fiddler

    Ross the fiddler Mu-43 Hall of Famer

    First of all, it's not a rattle, so don't shake it & yes you're being a little paranoid. :rolleyes: :wink:

    It is the movement of the sensor & it is normal, so relax & enjoy.
     
  3. drd1135

    drd1135 Zen Snapshooter

    Mar 17, 2011
    Southwest Virginia
    Steve
    Really, these cameras should come with a warning. Its so freaky when that happens.
     
  4. correos.e

    correos.e Mu-43 Regular

    46
    Jan 25, 2012
    Wow, thanks! I thougt there was a loose screw inside the camera. It was inside my head then. Thanks!!
     
  5. dombi

    dombi Mu-43 Regular

    38
    Oct 30, 2013