E-M1 Built in EVF

Discussion in 'Olympus Cameras' started by plantain, Feb 2, 2015.

  1. plantain

    plantain Mu-43 Regular

    157
    Mar 18, 2014
    Halifax, NS Canada
    Jim
    In the E-M1 Owner's Manual on page 97 under Displayed Grid you can choose various grids. When I pick the grid it doesn't show up in my EVF no matter which style I choose.
    Does anyone else have this issue or am I just missing something.
     
  2. eteless

    eteless Mu-43 All-Pro

    Jun 20, 2014
    If you're using live view mode 3 it's tied to the grid setting on the main display settings, not the EVF settings.

    Using mode 1/2 that setting works however.
     
  3. Ulfric M Douglas

    Ulfric M Douglas Mu-43 Hall of Famer

    Mar 6, 2010
    Northumberland
    In the menu the grid choices activate which grids will show in the EVF/LCD once you cycle to that display option using the INFO button while in shooting mode.
    Ready to take a photo, press INFO a few times and see if your grid comes up...
     
  4. plantain

    plantain Mu-43 Regular

    157
    Mar 18, 2014
    Halifax, NS Canada
    Jim
    Thanks for the replies.

    I figured it out the Grids only work in the EVF when you are using Style 1 or 2 where the camera information is located on a strip along the bottom. It doesn't work in Style 3 where the camera information is located around the EVF with no strip.

    I am using firmware 2.2.
     
  5. eteless

    eteless Mu-43 All-Pro

    Jun 20, 2014
    Yeap, as I said... except I said mode not style.

    If you go into the settings under "D. Disp / sound / PC" and change the displayed grid setting it will add a grid for style 3.