1. Welcome to Mu-43.com—a friendly Micro 4/3 camera & photography discussion forum!

    If you are thinking of buying a camera or need help with your photos, you will find our forum members full of advice! Click here to join for free!

Any play in your mount?

Discussion in 'Olympus Cameras' started by s0nus, Sep 15, 2011.

  1. s0nus

    s0nus Mu-43 Veteran

    424
    Dec 13, 2010
    Chicago
    Ever since I got my EPL1, I've had about .5-1mm play in the mount. When I grab the lens, I can rotate it ever so slightly in the mount. Doesn't matter which lens I have on.

    It doesn't really bother me, but I thought I'd ask the community - is this normal?
     
  2. Jdumas

    Jdumas Mu-43 Regular

    I have never noticed any play in my EPL1 mount. Is it there even with the kit lens?
     
    • Like Like x 1
  3. s0nus

    s0nus Mu-43 Veteran

    424
    Dec 13, 2010
    Chicago
    It is. I can feel it shift ever so slightly, and hear a slight clicking. Clicking with the kit lens is less noticeable, presumably because the lens side is plastic.
     
  4. Luke

    Luke Mu-43 Hall of Famer

    Jul 30, 2010
    Milwaukee, WI
    Luke
    I think that question is rather personal.....:rofl:
     
    • Like Like x 2
  5. addieleman

    addieleman Mu-43 All-Pro

    Aug 5, 2010
    The Netherlands
    Ad
    Same here with the Panasonic GH2 and G1 and lenses. The hole in the lens mount for the locking pin of the camera is relatively large. I've never bothered either. There are no mechanical diaphragm pin or lightmeter coupler to be matched, so the only thing influenced by play is the positioning of the electrical contacts and I've never noticed any problem with the lens functions.
     
    • Like Like x 1
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.