Android Oly app

mario23

Mu-43 Regular
Joined
May 9, 2014
Messages
127
Location
FL
Is anyone having issues with the app? I can connect to em10 and image share works fine but remote control just freezes the app. I've tried on my Samsung G4 and tablet. Any advise would be great...tks

Sent from my SM-T520 using Tapatalk
 

ErnieH

Mu-43 Rookie
Joined
Mar 8, 2014
Messages
22
Location
Ontario, Canada
Olympus Image Share V1.0.0.6 for Android, including Remote Control, is working for me on a BlackBerry Z10 (which runs Android apps).
 

Medley

Mu-43 Regular
Joined
May 23, 2014
Messages
89
I haven't had any problems; works fine on my Note II with my E-M10. Do you know someone else with an Android phone who could try it with your camera? Or perhaps try your phone at a store with an E-M10. Seems unlikely it would be the camera, but you never know.....
 

tyrphoto

Mu-43 All-Pro
Joined
May 25, 2014
Messages
1,444
Location
Seoul | NYC
Real Name
ㅇtㅈyㅅr
I use a Samsung Galaxy S4 (international version) and it works without a hitch.

Sent from my SHV-E300S using Tapatalk
 

hrtrulz

New to Mu-43
Joined
Mar 30, 2014
Messages
7
Is anyone having issues with the app? I can connect to em10 and image share works fine but remote control just freezes the app. I've tried on my Samsung G4 and tablet. Any advise would be great...tks
My guess you have the LastPass app also. You will need to disable the new autofill feature for the Olympus app. This can be done via the 'Edit App Associations' in the LastPass settings.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
 

mario23

Mu-43 Regular
Joined
May 9, 2014
Messages
127
Location
FL
I read about that and have gone into app associations and disabled it. Maybe I need to renew the connection after that? I'll keep trying.

Sent from my SM-T520 using Tapatalk
 

mario23

Mu-43 Regular
Joined
May 9, 2014
Messages
127
Location
FL
It worked after a reset...go figure!

Sent from my SM-T520 using Tapatalk
 

Cani

New to Mu-43
Joined
Jan 1, 2014
Messages
8
I use the Android app on my BlackBerry Z30 and it works fine (assuming I turn data off on the phone when I want to transfer files).
 

rfortson

Mu-43 Veteran
Joined
Jun 3, 2012
Messages
420
Location
Houston (Clear Lake), Texas
Works fine on my Galaxy S4 and my E-P5. Hope you get it sorted out as it's a handy app.
Okay, so just an update. I started having problems where my S4 wouldn't connect. Turns out, a recent update turned on Auto network switch within the advanced wifi menu on my S4. With that selected, my S4 refused to connect to my E-P5 because the "internet connection" wasn't stable. Turned that off in the advanced wifi menu and I'm back to connecting just fine. Hopefully this will help someone else. And thanks to the members that figured it out and posted it here.
 
Links on this page may be to our affiliates. Sales through affiliate links may benefit this site.
Mu-43 is a fan site and not associated with Olympus, Panasonic, or other manufacturers mentioned on this site.
Forum post reactions by Twemoji: https://github.com/twitter/twemoji
Copyright © 2009-2019 Amin Forums, LLC
Top Bottom