GF1 Self timer makes two exposures?

Discussion in 'Panasonic Cameras' started by stickan1, Mar 15, 2010.

  1. stickan1

    stickan1 Mu-43 Regular Charter Member

    Joined:
    Jan 30, 2010
    Messages:
    34
    Location:
    Sweden
    I was using my tripod this evening and when I used the self timer at 2 seconds the camera made two exposures with 2 seconds interval. I would be happy with only one exposure after 2 seconds.
    Advertisement

    Has anybody noticed this little oddity and maybe solved it?
     
  2. Streetshooter

    Streetshooter Administrator Emeritus Charter Member

    Joined:
    Dec 15, 2009
    Messages:
    5,129
    Location:
    Phila, Pa USA
    Stickan 1,
    I edited your heading to attract members with your camera. Hope that draws a better response...
    shooter
     
  3. Rich M

    Rich M Mu-43 Veteran

    Joined:
    Mar 2, 2010
    Messages:
    313
    That's odd indeed.....I was taking a few low light shots the other night on 2 sec timer.......I just went back and looked and had only one shot per shutter engagement.

    I just tried it now and get only one shot per shutter button push.

    Perplexing.....

    R
     
  4. Carlarm

    Carlarm Mu-43 Regular Charter Member

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Messages:
    27
    By any chance are you using the Multi-Film mode? I set my G1 to Multi-Film (two different types of film). Without the self-timer it shoots two (or three) photos right after the other using the two (or three) film settings. With the self-timer set to two seconds it waits 2 seconds between each shot.
     
    • Like Like x 2
  5. stickan1

    stickan1 Mu-43 Regular Charter Member

    Joined:
    Jan 30, 2010
    Messages:
    34
    Location:
    Sweden
    That was the problem. I had changed to multi by mistake. I only use RAW so I have not used those features. Thanks
     

Share This Page